Kinderyoga

We leven in een hectische, prestatiegerichte maatschappij. Ook in het leven van kinderen zijn veel prikkels en is er druk van buitenaf. Aan het einde van de dag zit hun hoofd vol. Overvol soms. Net als bij volwassenen, kan dit de balans verstoren. Voor kinderen is het belangrijk om zich bewust te zijn van hun lichaam, emoties en omgeving.

Kinderyoga is speels en dynamisch

Bij kinderyoga maken kinderen op een speelse en dynamische manier kennis met yoga. Naast de yogahoudingen is er volop ruimte voor spel, beweging, muziek, meditatie, visualisatie, massage en tekenen. Tijdens de les verplaats ik mij in de belevingswereld van de kinderen. Ik vertel verhalen en sprookjes en maak gebruik van thema’s uit het dierenrijk en de natuur.

Kinderyoga is gebaseerd op hatha yoga. Dat is de oeroude vorm van yoga, die lichaam, geest en ademhaling in balans brengt. Voor mij is de essentie van hatha yoga: balans. Meer rust in je hoofd en meer vitaliteit. Meer balans en levenskracht!

Mijn Missie

Het is mijn missie om kinderen te helpen bij hun ontdekkingsreis in dit leven. Mijn doel: kinderen laten groeien en zich energiek en krachtig laten voelen. Kinderyoga is een laagdrempelige en vrolijke manier om het bewustzijn en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten.

De kinderen mogen in de les zichzelf zijn en worden niet in hokjes geplaatst. Ze kunnen volop genieten, zonder verwachtingen. Gewoon lekker kind zijn. In een kinderyogales is niets raar!

 

Voor wie?

Ik werk met twee leeftijdscategorieën: kinderen in de leeftijd van vier tot en met zeven jaar en kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar.

Tijden en locatie

Op aanvraag kan ik kinderyoga geven op een locatie in Amstelveen. Minimale aantal kinderen is 4. 

Interesse?