Over mij

Door het beheersen van de yogahoudingen en mijn ademhaling, leerde ik te ontspannen en ervoer ik nieuwe kracht.

Mijn naam is Mariëlle Felderhoff. Ik ben in de lente van 1981 geboren in Amstelveen en daar woon ik nog steeds.

Dat yoga op mijn pad kwam heeft alles te maken met mijn jeugd. Die werd deels getekend door de ziekte van mijn moeder. Hierdoor had ik als kind al veel verantwoordelijkheid. Ik deelde de zorg met mijn vader en omdat we niet altijd op één lijn zaten, gaf dat nogal wat spanning. Ik leerde als kind om me voortdurend aan te passen en leefde toen al erg vanuit mijn hoofd.

Hoewel ik op latere leeftijd lieve mensen om me heen had en leuke dingen deed, had ik vaak een onbestemd gevoel. Futloos, mat, onbevredigd. Ik voelde weinig en begreep niet waarom ik niet ‘gewoon gelukkig’ was. De hulp die ik zocht, bracht me niet verder.

In 2001 begon ik met yoga in Aalsmeer, bij Inge Saraswati, in het mooie Centrum voor Universele Wijsheid & Levensgeluk. Er ging een wereld voor me open! De eerste periode leerde ik vooral ademhalen. Door rustig en diep naar mijn buik te ademen, kreeg ik meer rust in mijn hoofd.
Door het beheersen van de yogahoudingen en mijn ademhaling, leerde ik te ontspannen en ervoer ik nieuwe kracht. Nog steeds loop ik na elke yogales stralend en energiek naar buiten. Dat gevoel wil ik jou ook laten ervaren.

Wil je een proefles of je aanmelden?

Yoga in het nu

In 2022 rondde ik de driejarige opleiding “Hatha Yogadocent”, van ontwikkeling naar zelfrealisatie’ bij Inge Saraswati af. Zij leidde mij op om de authentieke hatha yoga – gebaseerd op de oudste tradities – door te geven. Ik zie het als een eer dat ik deze wijsheid en kennis mag overdragen aan anderen. Het voelt als een cadeau dat ik mijn lessen yoga in Aalsmeer mag geven, in het Centrum voor Universele Wijsheid & Levensgeluk.

Yoga in de toekomst

Dromen en doelen zijn er altijd. Zo wil ik mij naast mijn groepslessen ook richten op 1 op 1 yogasessies gecombineerd met coaching. 

Mijn favoriete yogahouding

Bij hatha yoga, de vorm van yoga die ik beoefen, neem je verschillende houdingen aan. Eén van mijn favoriete houdingen is de Ardha Matsyendrasana, een zittende houding waarbij je je bovenlichaam twist. Deze gedraaide houding voelt heel krachtig en vermindert de spanning in je lichaam. Het voorkomt krommingen in je ruggengraat en heeft een positieve invloed op je zenuwstelsel. Ook de Sarvangasana, de kaars- of schouderstand, is fijn. Hierbij stroomt de energie van je voeten naar je hoofd. Dit geeft een weldadige doorstroming van het bloed. Daarnaast brengt de houding kalmte en zelfverzekerdheid. Verder is de Nadi Shuddi, dat staat voor zon-maanademhaling, niet meer weg te denken uit mijn routine. Ik beoefen deze ademtechniek dagelijks. Het geeft mij rust in mijn hoofd en een kalme, heldere geest.

Yoga in Aalsmeer én thuis

Yoga beoefen ik niet alleen tijdens mijn lessen in Aalsmeer. Thuis in Amstelveen begin ik iedere dag met yoga. Het helpt mij om helder te handelen en om niet mee te gaan in alle emoties. Het maakt me ervan bewust dat ik dicht bij mezelf moet blijven, om antwoorden in mezelf te vinden en niet daarbuiten. Yoga als vast ochtendritueel zorgt ervoor dat ik niet van hot naar her ren en alles op de automatische piloot doe. Kortom:

“First I do yoga, then I do the rest”

Naast yoga houd ik erg van wandelen in de natuur. In Amstelveen en Aalsmeer is de natuur  gelukkig binnen handbereik! Daarnaast word ik heel blij van muziek en gezond eten. Als ik in mijn keuken nieuwe recepten uitprobeer met een lekker muziekje op de achtergrond, ben ik helemaal in mijn element. Grote kans dat je mij dan een paar salsapassen ziet doen, want salsadansen vind ik ook geweldig! Ik ben ervan overtuigd dat ik van al deze dingen ten volle kan genieten door het beoefenen van yoga! Wil je een proefles of je aanmelden?